SPORTARENA

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Υποψήφια για τη Formula E του 2018 η Mercedes

Η πρωταθλήτρια της Formula1, η Mercedes έχει υπογράψει μια υποψηφιότητα για να γίνει μία από τις δύο πιθανές νέες ομάδες στη Formula E για την πέμπτη σεζόν του αθλήματος το 2018/19, όπως ο κατασκευαστής επιβεβαίωσε την Τρίτη.

Η Mercedes επέστρεψε στη Formula 1 ως κατασκευαστής το 2010 και έχει κυριαρχήσει το άθλημα από τότε που οι μονάδες ισχύος V6 εισήχθησαν το 2014, και αναμένεται να εξασφαλίσει και τους δύο τίτλους για τρίτη συνεχόμενη σεζόν.

Η Mercedes αποκάλυψε ότι έχει υπογράψει μια υποψηφιότητα με την Formula Ε για να εισέλθει στην κατηγορία για την πέμπτη σεζόν του πρωταθλήματος, όταν αναμένεται να επεκταθεί σε 12 ομάδες.

Ως εκ τούτου, δίνεται στη Mercedes η ευκαιρία να ενταχθεί στην κατηγορία σε δύο χρόνια, όταν η τρέχουσα μορφή του αγώνα θα αλλάξει και δε θα απαιτήται στα μέσα του αγώνα να γίνεται αλλαγή αυτοκινήτου και οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν ένα αυτοκίνητο για όλη τη διάρκεια του αγώνα.

«Έχουμε παρακολουθήση την ανάπτυξη της Formula Ε με μεγάλο ενδιαφέρον», δήλωσε το αφεντικό της Mercedes Toto Wolff.

«Αυτή τη στιγμή, εξετάζουμε όλες τις επιλογές για το μέλλον στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με μια συμφωνία που μας εξασφαλίζει μια ευκαιρία να εισέλθουμε στο πρωτάθλημα στην πέμπτη του σεζόν.

«Η Ηλεκτροκίνηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

«Η αγώνες ήταν πάντα μια πλατφόρμα τεχνολογίας του R&D για τη βιομηχανία και αυτό θα κάνει τη Formula E πολύ σημαντικό για το μέλλον.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula E Alejandro Agag χαιρέτισε την απόφαση της Mercedes να κάνετε κράτηση ως μία από τις δύο νέες ομάδες σχετικά με το grid του 2018/19.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε κρατήσει μία από τις δύο νέες καταχωρήσεις μας στη 5η Season για τη Mercedes», είπε.

«Η Formula Ε θέλει να γίνει η πλατφόρμα όπου οι κατασκευαστές αυτοκινήτων δοκιμάζουν και αναπτύσσουν τεχνολογίες που στη συνέχεια θα εισαγάγουν στα αυτοκίνητα δρόμου τους.

«Έχοντας την ευκαιρία να συμπεριλάβουμε για το μέλλον ένα brand όπως η Mercedes στο πρωτάθλημα μας θα είναι μια σημαντική ώθηση για την επίτευξη του στόχου αυτού.

«Η Formula Ε γίνεται ένα συναρπαστικό μίγμα κατασκευαστών όπως η Renault, η Citroën-DS, Audi, Mahindra, Jaguar, και νέες φουτουριστικές μάρκες όπως Faraday Future, NextEV.

«Η Mercedes θα είναι μια μεγάλη προσθήκη σε αυτό το αυξανόμενο line up


Η επέκταση της κατηγορίας από 10 σε 12 ομάδες για το 2018/19 εξακολουθεί να υπόκειται στην έγκριση της FIA.


Πηγή : f1fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου