SPORTARENA

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Τέλεια η Πόρσε Ένα-Δύο στην Πόλη του Μεξικού

Ο Pascal Wehrlein οδήγησε την ομάδα της Porsche στο 1-2 κερδίζοντας τον συναθλητή του Andre Lotterer. Τρίτος τερμάτισε ο Jean-Eric VeMexicorgne της DS Techeetah.

Από την pole position στην πρώτη νίκη και το 1-2 για τον Pascal Wehrlein, τον Andre Lotterer και την Porsche στη Formula E.

Ο Wehrlein είχε ένα δύσκολο έργο για να μετατρέψει την pole position του σε νίκη, καθώς η Porsche επέλεξε οι οδηγοί της να εξοικονομούν ενέργεια από την αρχή του αγώνα και να μην… κινηθούν επιθετικά. Έτσι ο Wehrlein έχασε την πρώτη θέση στην πρώτη στροφή από τον  Εdoardo Mortara.

Στη συνέχεια, οι δύο της Porsche συνέχισαν να πέφτουν πίσω, στην κατάταξη καθώς ο Lotterer δέχτηκε πίεση από τους δύο της DS Techeetah (Jean-Eric Vergne και Antonio Felix da Costa).

Lotterer και da Costa άλλαξαν θέσεις αρκετές φορές ως την στιγμή που ο Γερμανός πήρε το Attack Mode. Ο Πολυνίκης του Le Mans εκμεταλλεύτηκε το πλεονέκτημα της επιπλέον δύναμης ( για 4 λεπτά) και έμεινε εμπρός από τον Πορτογάλο.

Λίγο αργότερα ο Wehrlein πέρασε τον Mortara, (είχε 2% λιγότερη ενέργεια) και τον ακολούθησε ο Lotterer. Στη συνέχεια, οι οδηγοί της Porsche μπόρεσαν να ξεφύγουν, βοηθούμενοι από την «μάχη» για την τρίτη θέση μεταξύ των Vergne, Mortara.

Παρόλο που ο Lotterer μπορούσε να περάσει τον Wehrlein, ο team manager έδωσε οδηγία να μην κάνει την κίνησή του. Ο Lotterer παραδέχτηκε μετά τον αγώνα ότι η Porsche είχε επιλέξει να «εργαστεί ως ομάδα» για να εξασφαλίσει τη νίκη. Ο Vergne κέρδισε την τρίτη θέση, περνώντας τον Mortara στον 36ο γύρο.

Πηγή : newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου