SPORTARENA

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ο Sebastien Buemi νίκησε στο Punta del Este ePrix

Sebastien Buemi έκανε επίθεση προς τον τίτλο με μια εντυπωσιακή νίκη στο Punta del Este ePrix.

Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν ο οδηγός της Renault e.dams παρέλειψε να πάρει την pole position, αλλά από την πέμπτη θέση στο grid αναρριχήθηκε προς τέρψη των πάνω από 10.000 παθιασμένων Ουρουγουανών οπαδών για να σημειώσει την πέμπτη νίκη της καριέρας του.

Από την εκκίνηση, και από την «καθαρή» δεξιά πλευρά του grid, πήρε αμέσως την τέταρτη θέση από την Abt του Lucas di Grassi. Η DS Virgin του Sam Bird και η Dragon Racing του Loic Duval σύντομα έπεσαν θύμα του Ελβετού, και ήταν μόνο θέμα χρόνου πριν ο pole-sitter Jerome D’Ambrosio ενδώσει επίσης.

Η κίνηση για την πρωτιά συναντήθηκε από τεράστια υποστήριξη από τις κερκίδες, και μόλις βρέθηκε μπροστά ο Buemi δεν έδειξε σημάδια του να αφήσει από τον έλεγχό του το τρόπαιο του νικητή.

Ο Buemi, δήλωσε: «Η αρχή ήταν πολύ σημαντική για την έκβαση του αγώνα. Εκκινώντας από την καθαρή πλευρά του grid σήμαινε ότι θα μπορούσα να περάσω τον di Grassi και, στη συνέχεια, να φτάσω και να περάσω τους D’Ambrosio και Bird στους πρώτους γύρους. Ήμουν μπροστά και έχασα πολύ χρόνο όταν ήταν όλη η πίστα υπό κίτρινες σημαίες. Κανονικά έχουμε αντίστροφη μέτρηση 10 δευτερολέπτων από τον διευθυντή αγώνα, αλλά οι σημάνσεις ήταν ήδη έξω και έτσι δεν πίεσα, δεν ήθελα να πάρω ρίσκο. Είναι καλό να επιστρέψω έτσι από την Putrajaya αλλά ο Lucas είναι πολύ συνεπής και έτσι πρέπει να παραμείνω επικεντρωμένος.»


Από την «βρώμικη» πλευρά του grid, ο Lucas di Grassi γνώριζε ότι η διατήρηση του πίσω από τον Buemi στην αρχή θα είναι ένα δύσκολο θέμα, και ήξερε ότι έπρεπε να προσπαθήσει να κρατήσει το ρυθμό με τον τελικό νικητή καθώς πάλεψε στον αγώνα. Στην προσπάθειά του να περάσει τον Duval σχεδόν χτύπησε στον τοίχο και αντ’ αυτού έχασε μία θέση από τον Daniel Abt. Ένα μικρό λάθος από τον Abt επέτρεψε στον di Grassi να περάσει και πίεσε σκληρά για να εξασφαλίσει ότι ήταν όσο το δυνατόν πλησιέστερα προς τους Bird και Duval όταν πήγαν όλοι για την υποχρεωτική αλλαγή του αυτοκινήτου τους.

Ένα τέλειο pitstop σήμαινε ότι πέρασε στη δεύτερη θέση και έκλεισε αμέσως τη διαφορά με τον Buemi ως όταν η περίοδος κίτρινης σημαίας βγήκε μετά από μία βλάβη στη μπαταρία του συστήματος διαχείρισης προκάλεσε το αυτοκίνητο του Bird να σταματήσει στην πίστα. Ο di Grassi έδωσε τα πάντα για να ασκήσει πίεση στον Buemi, αλλά δεν μπορούσε να έρθει αρκετά κοντά για να πάει σε προσπέραση ή να ωθήσει σε ένα λάθος και έπρεπε να ικανοποιηθεί με τη δεύτερη θέση.


Με ένα beach party να ακολουθεί την υπέροχη τελετή απονομής, υπήρχε ένα φανταστικό συναίσθημα στο «τέλος του έτους» για όλη την εκδήλωση. Υπάρχουν τώρα 48 ημέρες μέχρι η Formula E να επιστρέψει στη Νότια Αμερική για το Buenos Aires ePrix. Πέρυσι ήταν αναμφισβήτητα το πιο συναρπαστικό της σεζόν, και οι αντίπαλοι του Buemi θα πρέπει να ελπίζουν ότι δεν θα του πάνε τα πράγματα όπως θέλει.


Πηγή : f1fan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου