SPORTARENA

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Η θυγατρική της Mercedes HWA ενώνει το δίκτυο Formula E για το 2018/19

Ο ειδικός της Mercedes HWA θα εισέλθει στη σεζόν 2018/19 Formula E ως είσοδος πελάτη, με κινητήρες που παρέχονται από το Venturi.

Η HWA έχει συνεργαστεί με την Venturi για την τρέχουσα εκστρατεία με το τεχνικό προσωπικό της που είναι ενσωματωμένο στην ομάδα κατασκευαστών με έδρα το Μονακό και η εταιρεία παρέχει πρόσθετη τεχνική υποστήριξη.
Με τη χρήση του κινητήρα Gen2 της Venturi, η HWA θα φέρει τον αριθμό των ομάδων FE έως 11 για την επόμενη σεζόν και η είσοδός της έρχεται μπροστά από την ίδια άφιξη της Mercedes στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα για το 2019/20.
"Είμαι ευτυχής που συνεισφέρω στην άφιξη της HWA AG ως ομάδα της Formula E, προσφέροντάς τους τα Venturi Gen2 αυτοκίνητα για την επόμενη σεζόν", δήλωσε ο Gildo Pastor, πρόεδρος της Venturi Automobiles.
«Η συνεργασία μας με την τρέχουσα σεζόν είναι μια νίκη και για τους δύο οργανισμούς».
Η HWA ιδρύθηκε το 1998 ως απόσπασμα από το τμήμα υψηλής απόδοσης της Mercedes, AMG, και έλαβε και τους επτά τίτλους των οδηγών DTM του κατασκευαστή.
"Η Formula E είναι μια εντελώς νέα πειθαρχία σε μηχανοκίνητα αθλήματα με εξαιρετικά σκληρό ανταγωνισμό", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της HWA, Ulrich Fritz. "Πρόκειται για μια πρόκληση με την οποία είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα αναδειχθούμε.
"HWA AG είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία της DTM. Ο στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την ιστορία επιτυχίας της εταιρείας στη Formula E.
"Την ίδια στιγμή, η Formula E με τη μοναδική της φιλοσοφία προσφέρει μια εντελώς νέα προοπτική για το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
"Η σειρά χαρακτηρίζεται από το καινοτόμο πρωτοποριακό πνεύμα και από την προθυμία της να αναπτύξει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με τους οπαδούς.
«Οι αγώνες δρόμου στην καρδιά κάποιων από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές πόλεις του κόσμου ανοίγουν πολλές ευκαιρίες για να προσελκύσουν ένα εντελώς νέο κοινό και να τους πάρουν πυροβόλησε για αγώνες και για βιώσιμες τεχνολογίες του μέλλοντος.
"Σε συνδυασμό με τον έντονο ανταγωνισμό στον αγώνα δρόμου, αυτή είναι η τέλεια πλατφόρμα για να επιδείξουμε τις βασικές μας ικανότητες σε παγκόσμια σκηνή και να μετρήσουμε τον εαυτό μας ενάντια στις καλύτερες ομάδες".
Η σεζόν 2018/19 θα παρουσιάσει το ντεμπούτο των μηχανών Gen2 της FE, τα οποία έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και υψηλότερη τελική ταχύτητα από τα τρέχοντα αυτοκίνητα και δοκιμάστηκαν πρόσφατα σε δύο κλειστές συνεδρίες κατασκευαστών ομίλων.
"Όχι μόνο η Formula E έχει μια νέα εμφάνιση και μοναδική οπτική ταυτότητα για την εποχή πέντε, με το φουτουριστικό αυτοκίνητο επόμενης γενιάς - αλλά έχουμε και συναρπαστικά νέα με μια νέα ομάδα να εισέρχεται στο ABB FIA Formula E Championship στην HWA AG" Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής Alejandro Agag.
"Είναι ανταμείβοντας να δούμε ένα όνομα τόσο συνώνυμο με τους αγώνες να ενταχθούν στον ήδη εντυπωσιακό και αυξανόμενο κατάλογο ομάδων και κατασκευαστών που ανταγωνίζονται στη Formula E.
"Έχουν αποδεδειγμένο ιστορικό σε άλλες κατηγορίες και σίγουρα θα πιέσουν να αναπαράγουν παρόμοια επιτεύγματα στη Formula E καθώς μπαίνουμε σε μια νέα εποχή ηλεκτρικών αγώνων.
"Χαίρομαι που καλωσορίζω τον Ulrich και την HWA AG στην οικογένεια Formula E. Είμαι πρόθυμος να τους δω να χτυπήσουν το κομμάτι ως ομάδα πελατών αργότερα φέτος ».


Πηγή : motorsport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου